sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Pyöräilyä Toscanassa

Kotoa matkaan, pyörät laukuissa.

Päätimme pakata pyörät mukaan matkaan ja tutustua Toscanan maakuntaan pyörien selästä. Pyörät lensivät mukana kuljetuslaatikoissaan, jotka ostimme XXL-urheilukaupasta.  Laatikot eivät olleet mitään ihan parhaan laatuisia, mutta kelpasivat meidän pyörille, suojasivat pyöriä hyvin lennon aikana ja helpottivat huomattavasti pyörien lastausta busseihin ja takseihin. Pyörien kuljetus finnairilla maksaa 75€/pyörä/suunta ja kuljetuslaatikoistakin maksoimme sievoisen summan, joten halvasta lystistä ei ole kyse, mutta toisaalta pyörien vuokraus perillä olisi tullut yhtälailla kalliiksi ja olisi varmasti vähentänyt ajopäiviä. 

Nyt olemme ensi innostuksessa ehtineet kartoittamaan Sienan lähiympäristöjä muutamaankin otteeseen ja pyöräilemään Chiantin viinialueen läpi kulkevaa upeaa tietä pitkin Sienasta Firenzeen. Toscanan kukkulaisuus koettelee välillä niin jaksamista kuin uskoakin, mutta toisaalta maisemat palkitsevat monin kerroin. Pyörällä saa ajella melko rauhassa ihania pieniä teitä pitkin ja autoilijat tuntuvat suhtautuvan pyöräilijöihin kohtalaisella varovaisuudella. Pyöräilijöitähän täällä on melko paljon ja jopa näin talvikaudella vastaantulijoita on paljon enemmän kuin mitä Suomessa olemme koskaan nähneet. :)

Alla muutamia kuvia matkan varrelta ja postauksen pohjalla pari karttaa. Huomatkaa korkeusprofiilit! :PChiantin viinialueen läpi Sienasta Firenzeen. Upea reitti. Pahin kapuaminen oli alussa, jolloin noustiin yhtämittaa n. 300 m ylöspäin. Tuntui pakaroissa, mutta toisaalta matkanteko helpottui koko ajan Firenzeä kohti. Takaisin päin olisi rankempi, mutta otettiin juna... :)

Valokuvausta Sienan lähistöllä, ylläolevat kuvat ovat reitin varrelta. Vauhti on huippuhidas, koska GPS oli päällä kuvaamaan pysähdellessäkin. Reitin korkein nousu n. 90m.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti