lauantai 7. maaliskuuta 2015

Pyöräilyreittejä osa 2: Siena-San Gimignano

Urheilu-Hannu Monteriggionin muureilla
Täällä on siis vaan niin ihanaa pyöräillä. Oikeasti. Ihan mahtavaa. Olemme olleet ihan todella iloisia siitä, että jaksoimme ottaa pyörät mukaan (tutuista pyöristä ja esim lukkopolkimista on huikea hyöty).  Pyörät ovat loistava väline saada tuntumaa Toscanan maaseutuun - parhaiten alue tuntuu nimittäin avautuvan nimenomaan ympäriinsä liikuskelemalla, joko pyöräillen tai autolla.

Pyörän selästä katsottuna Toscanan maaseutu on erittäin sympaattista ja kaunista. Kukkuloita, peltoja ja oliivilehtoja täplittävät vanhat kivirakennukset ja satunnaiset kukkuloiden huipuille rakennetut linnat ja kirkot. Tuntuu, että jokaisen kilometrin aikana vastaan tulee jotain uutta nähtävää - kaupunginmuureja, luostareita, uskomattomia näköaloja ja sympaattisia kyliä. Matkan varrelta löytyy yllinkyllin paikkoja lounastamiseen tai kahvin juontiin. Lisäksi näin off-seasoninakin pyöräilijöitä on paljon.
Satuimme sattumalta pyöräilemään samana päivänä San Gimignano - Siena ajon (Eroica) kanssa. Jouduimme pari kertaa odottelemaan suljettujen teiden takia, mutta kilpailun näkeminen oli iso bonus.

Tänään pyöräilimme Sienasta San Gimignanoon. San Gimignano on torneistaan tunnettu linnoituskaupunki n. 35 km päässä Sienasta ja matkan varrella pysähdyimme lisäksi toieen linnoituskaupunkiin, Monteriggioniin. Hieno reitti kaiken kaikkiaan, vaikka korkeuserot laittoivatkin taas reidet ja pakarat koville. Siena ja San Gimignanohan on molemmat tietenkin rakennettu kukkuloiden huipuille, jotta niitä on ollut aikoinaan helpompi kaikkien taisteluiden yhteydessä puolustaa... 

Korkein kohta 362 -matalin 92 :)
San Gimignanon tornit häämöttävät edessä

Vihdoin San Gimignanon porteilla. Ylöspäin piti kivuta yli 200 m  kolmen kilometrin matkalla.


Monteriggionin muurit kaukaa


Monteriggionin muurit läheltä


Vihertävä sisilisko auringonottopuuhissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti