maanantai 5. joulukuuta 2011

17 päivää lähtöön

Matkalle lähtöön on 17 päivää ja uusi miniläppäri hankittuna, joten mikäpä sen parempi hetki aloittaa matkustus- ja yleisen hippeilyblogin pitäminen.

Tähtäimessä on tällä kertaa Balkan ja Istanbul ja valloituksen valloittavaksi ajankohdaksi valikoitui keskitalvi sekä aikataulujen että yleisen hulluuden takia. Olemme varanneet lennot jo hyvissä ajoin kuukauden mittaiselle matkallemme. Siis meno- ja paluulennot - muuta liikkumista kohdemaissa emme ole vielä juurikaan suunnitelleet. Tarkoitus on tutustua 2 viikon aikana ainakin Kosovoon, Albaniaan, Makedoniaan ja ehkä myös Serbiaan. Sitten köröttelemme idän pikajunalla 2 viikoksi Istanbuliin, jossa onkin jo asunto varattuna. Juurikaan tarkempia suunnitelmia ei ole. Ajattelimme kokeilla matkan aikana couchsurffaamista ja toisaalta luottaa siihen, että talvisella hyisellä Balkanilla hostellit tuskin pursuilevat täysinä.

Miksi Balkan? Monessa Euroopan kolkassa on tullut käytyä ja edellisen Eurooppareilin jälkeen Balkan tuntui loogiselta (?) askeleelta: tarpeeksi laaja ja tuntematon, jotta tutustumiseen voi käyttää viikkoja; monimuotoinen historia, josta ei kuitenkaan tiedetty juuri mitään puoli vuotta sitten; ensikosketus muslimivaltioihin ja kulttuuriin, joka hipoo Euroopan rajoja. 

Matkaa varten olemme tutustuneet kohdemaiden kaunokirjallisuuteen (suosittelemme Orhan Pamukin Istanbulia!) sekä useisiin matkaoppaisiin ja historiankirjoihin. Sää vähän jännittää, sillä kauhutarinoita mudasta, sateesta ja sähköongelmista riittää. Mutta asenteella selvitään. :) Tällä hetkellä harmittaa ainoastaan se, että tulimme ostaneeksi lennot ennen kuin harkitsimme kohteeseen pääsyä maitse ja vesitse. Mutta toisaalta nyt jää enemmän aikaa itse kohteille. Odotamme matkaa innolla! :)

Aino&Hannu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti